Exclusiva Slaat Eerste Paal

Exclusiva B.V., toeleverancier van professionele schoonmaakartikelen en hygiëne concepten, is begonnen aan de bouw van een nieuw pand pal naast de A5/A10. Het nieuwe pand zal volledig energieneutraal in gebruik zijn, en biedt onderdak aan zowel het distributiecentrum als de kantoren, technische dienst en trainingsruimten.

De start van de bouw werd op dinsdag 17 april 2018 feestelijk gevierd op locatie, in bijzijn van alle medewerkers, en genodigden vanuit de overheid.

Exclusiva slaat symbolisch de eerste paal voor nieuwbouw Kabelweg Amsterdam

De groene visie van Exclusiva, “Groen Denken, Blauw Doen”, komt sterk tot uitdrukking in dit nieuwe pand. Door gebruik te maken van moderne technieken zoals aardwarmte en zonne-energie wordt een energieneutraal klimaat bereikt. Daarnaast worden er met planten beklede wanden geplaatst met een hoogwaardige beleving en  voordelen als CO2 reductie en waterretentie.  Zo komt er in Amsterdam langs de ring A10 een stukje groen klimaat.

Exclusiva Nieuwbouw Kabelweg - Groene Toekomst

Dick van Dijk, directeur van Exclusiva: “We bereiken met dit nieuwe pand in één klap een aantal doelen. Naast dat alle vestigingen hiermee volledig energie neutraal zullen zijn, stelt deze locatie ons ook in staat om operationeel excellent te zijn. Snelheid en betrouwbaarheid spelen een grote rol maar vooral ook het gemak om zaken met ons te doen.”

Plannen voor het nieuwe pand bestonden al, maar de brand in april 2017 dwong Exclusiva tijdelijk uit te wijken naar Amsterdam Zuidoost. Ondertussen zijn de voorbereidingen van de bouw van het nieuwe pand niet stil blijven staan. In het voorjaar 2019 moet het pand gereed zijn.

Medewerkers

Exclusiva kijkt erg uit naar de ingebruikname, gepland in het voorjaar 2019. Het nieuwe pand biedt niet alleen een groene werkplek, maar ook een grotere capaciteit op het gebied van logistiek en technische dienst. Voor klanten komen er naast een uitgebreide showroom ook  practicum en theorie trainingsruimten, waar cursussen gevolgd kunnen worden.

Dat de geplande ingebruikname komt in het jaar dat Exclusiva 50 jaar bestaat is de slagroom op het toetje. Dick van Dijk: “We hopen dat dit pand niet alleen Exclusiva, maar ook al haar relaties een vaste basis kan bieden voor vele jaren”.

Exclusiva ziet er naar uit om vanuit deze locatie met veel nieuwe logistieke technieken, een efficiënte dienstverlening naar haar relaties te kunnen optimaliseren.

Exclusiva Nieuwbouw Render

Nieuws categorie├źn

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en ontvang alle updates in uw mailbox.

Contact

Dynamostraat 11
1014 BN Amsterdam

Bohemenstraat 1A 
8028 SB Zwolle

    DHYS member

    Aanmelden voor de nieuwsbrief